Συχνές ερωτήσεις - Μεμβράνες

 • Τι προσφέρουν οι αντηλιακές μεμβράνες;

  Εξουδετερώνουν τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία(UV) του ηλίου κατά 99%. Αποτρέπουν το ξεθώριασμα, βοηθούν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και προστατεύουν από τυχόν τραυματισμό συγκρατώντας τα θραύσματα του υαλοπίνακα.

 • Πως κόβουν την ζέστη;

  Το φώς αποτελείται από πολλά φάσματα εκ των οποίων τα πιο γνωστά είναι οι ακτίνες Χ, η υπεριώδης ακτινοβολία (UV), το ορατό φώς, οι υπέρυθρες ακτίνες (ΙR), τα μικροκύματα και τα ραδιοκύματα. Όπως φαίνεται στο γράφημα η ενέργεια μεταφέρεται κυρίως με τα τρία παρακάτω φάσματα: υπεριώδης ακτινοβολία (UV), ορατό φώς και υπέρυθρες ακτίνες. Οι αντηλιακές μεμβράνες φιλτράρουν κατά 99% την υπεριώδη ακτινοβολία, και ανάλογα με την σκουρότητά τους μειώνουν το ορατό φώς από 30% έως και 95%. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως όσο ποιό σκούρα είναι μια μεμβράνη τόσο περισσότερο μειώνει την μετάδοση ηλιακής ενέργειας. Μία καλή αντηλιακή μεμβράνη όμως δεν είναι απαραίτητα πολύ σκούρα. Αντιθέτως, η σκουρότητα είναι μόνο ένας από τους τρείς παράγοντες. Αναλόγως με την σύνθεσή της, μια ανοιχτόχρωμη μεμβράνη μπορεί να πετύχει την ίδια συνολική αποβολή θερμότητας με μια πιο σκούρα, εφόσον κόβει περισσότερο τις υπέρυθρες ακτίνες. Η συνολική αποβολή ενέργειας της κάθε μεμβράνης εξαρτάται λοιπόν απο την ισορροπία του τρίπτυχου: υπεριώδης ακτινοβολία (UV), ορατό φώς και υπέρυθρες ακτίνες.

 • Μπορώ να εγκαταστήσω τη μεμβράνη μόνος μου;

  Η τοποθέτηση μεμβρανών είναι εύκολη και γρήγορη όταν αφορά μικρές επιφάνειες. Για να είστε βέβαιοι για την ποιότητα, την εμφάνιση και την αντοχή της εφαρμογής, είναι σημαντικό ένας εκπαιδευμένος εφαρμοστής να κάνει την τοποθέτηση για εσάς.

 • Πώς καθαρίζω τις Αντηλιακές Μεμβράνες;

  Οι εσωτερικά εγκατεστημένες μεμβράνες αρκεί να καθαρίζονται μια φορά το τρίμηνο (με χρήση σαπουνόνερο από υγρό σαπούνι, και πανιού ή ρακλέτας που δεν θα τελειώνει σε μέταλλο), ενώ οι εξωτερικά εγκατεστημένες μεμβράνες αναλόγως των εξωγενών συνθηκών. Τονίζεται, ότι ο πρώτος καθαρισμός των επιφανειών που καλύπτονται με μεμβράνες, καλό είναι να γίνεται περίπου 3 εβδομάδες μετά την εγκατάσταση, για να διασφαλιστεί η πλήρης συγκόλληση με το τζάμι, δηλαδή να έχει στεγνώσει απόλυτα η κόλλα.

 • Από τι υλικό κατασκευάζονται οι μεμβράνες;

  Οι μεμβράνες τζαμιών κατασκευάζονται από πολυεστερικά φύλλα με ατμούς μετάλλων ή/και κόλλας.

 • Οι μεμβράνες γρατσουνίζονται εύκολα;

  Οι περισσότερες από τις μεμβράνες διαθέτουν αντι-χαρακτική επικάλυψη, το οποίο σημαίνει ότι είναι ανθεκτικές στα γρατζουνίσματα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα γρατσουνιστούν από τυχόν βίαιη ενέργεια, όπως π.χ. από κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της αντι-χαρακτικής επικάλυψης είναι ότι μειώνει σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για τον καθαρισμό των τζαμιών.

 • Υπάρχουν μεμβράνες που βλέπουμε έξω, αλλά δεν μας βλέπουν μέσα (τύπου καθρέπτη);

  Οι ανακλαστικές μεμβράνες που διαθέτουμε προσφέρουν, εκτός της ηλιοπροστασίας, και ιδιωτικότητα. Έτσι, αποτρέπουν την ορατότητα από την πλευρά που έχει το δυνατότερο φως.

 • Υπάρχουν μεμβράνες που να προστατεύουν από τον ήλιο αλλά να μην κόβουν την οπτική πρόσβαση προς τα μέσα, δηλαδή που να μην καθρεπτίζουν; Όπως για παράδειγμα θα έπρεπε σε ένα εμπορικό κατάστημα, αναφορικά κυρίως στην βιτρίνα του;

  Βεβαίως, διαθέτουμε ποικιλία τέτοιων μεμβρανών, που ανήκουν στην κατηγορία των μη ανακλαστικών μεμβρανών (και που είναι ευρέως γνωστές ως anti-UV). Οι μεμβράνες αυτές (κυρίως) προσφέρουν πλήρη προστασία από την υπεριώδη (UV) ακτινοβολία, ήτοι προστατεύουν τα εκθέματα από τον ήλιο, χωρίς να αποτρέπουν ή να παρενοχλούν το «window shopping», καθιστώντας τες ιδανικές για χρήση σε βιτρίνες καταστημάτων.

 • Υπάρχουν μεμβράνες που κόβουν την οπτική πρόσβαση, αλλά επιτρέπουν να περνάει το φως;

  Ναι, οι μεμβράνες αμμοβολής που διαθέτουμε, απομονώνουν οπτικά (δηλαδή δεν βλέπουμε από μέσα προς τα έξω, ούτε και το αντίστροφο), αλλά επιτρέπουν την φωτεινή διαπερατότητα.

 • 1
 • 2

Δεν βρήκατε απάντηση στην απορία σας;

Στείλτε μας email με το ερώτημά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο.

Επικοινωνήστε μαζί μας